Tannpuss – alt du trenger o vite

Tannbørsting og tannfarging går hånd i hånd, da hovedstøttene til god munnpleie og riktig teknikk er viktig for begge aktivitetene. Ved hjelp av de riktige teknikkene for to-dagers tannbørsting og tandtråd vil det bidra til å fremme oral helse på lang sikt.

Selv om du har pusset og tannet tennene dine siden barndommen, har du kanskje utviklet noen dårlige vaner i løpet av årene, for eksempel børsting for hardt, ignorerer tennene dine og glemmer å tømme.

tannpuss

Hold disse generelle teknikkene i tankene når du børster tennene dine, enten før eller etter tetningen:

 • Hold tannbørsten i 45 grader vinkel mot tannkjøttlinjen.
 • Når du børster tennene, flytt børsten frem og tilbake forsiktig, med en sirkulær bevegelse over front, bak og topp (tygoverflaten) av tennene dine. Ikke skrubbe hardt langs tannkjøttlinjen; Du kan irritere tannkjøttet ditt.
 • Husk å pusse (og tynn) bak de nedre (nederste) tennene dine. Bruk børsteens børstehår for å nå dette området. Hvis dette området er vanskelig for deg å nå med vanlig floss, kan du prøve en flossholder eller engangsflosser.

Andre elementer av fullstendig oral pleie inkluderer børsting av tungen. Du vil friske pusten og eliminere enda mer hulrom-forårsaker bakterier. Også, hvis du er i fare for plakkoppbygging eller tannkjøttsykdom, bør du vurdere å legge til en antiseptisk munnspyling til din komplette oralpleierutine.

Hvordan børste du tennene med en manuell tannbørste?

Lær hvordan du børster tennene riktig er det første skrittet for å opprettholde god munnhygiene, sunne tenner og tannkjøtt. I tillegg bidrar det til å minimere risikoen for tannråte og tannkjøttproblemer, de viktigste årsakene til tanntap.

Før du begynner

Mens det er flere metoder for å pusse tennene med en manuell tannbørste, spør alltid din tannlege for deres anbefaling og sørg for å følge instruksjonene. For å starte, bruk fluor tannkrem med en myk tannbørste, og ikke glem å bytte det hver tredje måned.

To minutter, to ganger om dagen

For å pusse tennene riktig må du bruke minst to minutter ved å bruke en anbefalt teknikk, som inkluderer 30 sekunder børsting av hver del av munnen din (øverst til høyre, øverst til venstre, nedre til høyre og nedre til venstre), både morgen og natt. Siden de fleste manuelle tannbørster ikke har innebygde to-minutters timere, vil du kanskje ha en klokke hendig, slik at du kan være sikker på at du børster lenge nok. Du må gjøre dette uansett om du bruker tannbleking eller ikke.

Plassere tannbørsten

Hvordan du holder tannbørsten, avhenger av hvilken del av tannen du børster.

 • Trinn 1: Begynn med ytre og indre overflater, og pensel i en 45 graders vinkel i korte, halvtoth-brede slag mot tannkjøttlinjen. Sørg for at du kommer til tennene dine.
 • Trinn 2: Gå på tyggeflater. Hold børsten flatt og puss frem og tilbake langs disse flatene.
 • Trinn 3: Når du kommer til innsiden av front tennene dine, vipp børsten vertikalt og bruk forsiktig opp og ned slag med spissen av penselen.
 • Trinn 4: Sørg for å pusse tennene forsiktig langs tannkjøttlinjen.
 • Trinn 5: Borst tungen din i en rygg mot forsiden for å fjerne matpartikler og bidra til å fjerne luktfremkallende bakterier for å friske pusten din. Nå har du lært riktig tannbørste teknikk, en liten disiplin i å praktisere det hver dag vil bidra til at det føles som andre natur. Det er en av de enkleste tingene du kan gjøre for å opprettholde helsen til tennene og tannkjøttet.

Hvordan bruke en oppladbar tannbørste

Hva er en oppladbar elektrisk tannbørste?

En oppladbar elektrisk tannbørste (også kjent som en «tannbørste») kan hjelpe deg med å gjøre mer for å opprettholde helsen til tennene og tannkjøttet. Mange oppladbare tannbørster bruker oscillerende roterende teknologi for å gi bedre oral helse resultater enn vanlige manuelle tannbørster. Denne børstingen er svært forskjellig fra den vanlige manuelle tannbørster, da den gir bevegelsen, mens du bare trenger å veilede den.

Av den grunn kan noen mennesker finne børsting med en elektrisk tannbørste lettere når de lærer å gjøre det riktig. Bare husk at nøkkelen til børsting godt med en elektrisk tannbørste er å styre børstehodet til alle deler av munnen.

Bruke en oppladbar elektrisk tannbørste

Tro det eller ei, mange barn i skolealderen er nå begeistret for å pusse tennene sine. Vi kan takke oppfinnelsen av den oppladbare elektriske tannbørsten for dette glade fenomenet.

Oppladbare elektriske tannbørster er enkle å bruke-det er en del av deres appell. Og selv om en oppladbar elektrisk tannbørste koster mer enn en manuell tannbørste, kan det være verdt det hvis barnet ditt (eller deg) er mer begeistret for å bruke det.

De fleste oppladbare elektriske tannbørster opererer hvor som helst fra 5.000 til 30.000 slag på tennene dine per minutt, og på grunn av dette tar det mindre tid å gjøre en grundig jobb. Noen oppladbare elektriske tannbørster har enda mer strøm.

For å bruke en oppladbar elektrisk tannbørste, plasser du tannkrem på børstehodet og hold børsten i en 45 grader vinkel, akkurat som du ville ha en manuell tannbørste. Slå deretter på den oppladbare elektriske og flytt børsten fra tann til tann. De mindre hodene til de fleste oppladbare elektriske tannbørster borger vanligvis om en tann om gangen, avhengig av tennene dine. Før den elektriske børsten langs frontflatene, bakflatene og tygflatene på hver tann.

Selv med en oppladbar elektrisk tannbørste, bør du bruke ca. to minutter børsting for å sikre at du har rengjort hver tann. Når du er ferdig med børsting, skyll du bare børstehodet med vann og la det tørke.

Innebygd to-minutters timere

De fleste oppladbare elektriske tannbørster har innebygde to minutters timer, og noen har til og med profesjonelle timere som analyserer ut 30 sekunder for hver kvadrant for å hjelpe deg med å holde styr på.

Plassering av den oppladbare tannbørsten

Når du bruker en oppladbar elektrisk tannbørste, er det ikke nødvendig å trykke hardt eller skrubbe. Bare guide børsten mens den gir børsting. Faktisk har noen elektriske tannbørster trykkfølere som varsler deg når du børsterer for hardt.

 • Trinn 1: Pass på at tannbørsten er ladet. Mange elektriske tannbørster har indikatorlamper for ladestatus, slik at du faktisk kan se når tannbørsten er ladet.
 • Trinn 2: Begynn med tennene på utsiden. Før børstehodet sakte fra tann til tann, hold børstehodet på plass i noen sekunder mot hver tann før du går videre til neste. Følg med formen på hver tann og kurven på tannkjøttet.
 • Trinn 3: Gjenta trinn 2 på tennene på innsiden av tennene.
 • Trinn 4: Gjenta trinn 2 på tennene på tennene og bak bak tennene.
 • Trinn 5: Stryk børstehodet langs tannkjøttlinjen og på tannkjøttet. Igjen, trykk ikke hardt eller skrub.
 • Trinn 6: Prøv å beite børstehodet langs tungen og taket av munnen din, tilbake til forsiden, for å hjelpe friske pusten.
  Med riktig børsteteknikk med en oppladbar elektrisk tannbørste og lite øvelse, vil du børste med selvtillit og vite at du bruker den klinisk påviste teknologien til en oppladbar elektrisk tannbørste for å rense tennene dine.