Seks tips for å velge den beste tannhelseplanen for familien din

Hvis du noen gang har hatt tannpine, vet du hvor viktig det er å ha tannpleie når du trenger det. Enda bedre, du kan unngå mange tannproblemer ved å få de vanlige rengjøringene og kontrollene som tilbys av dental forsikring.

Men det er mange alternativer å velge mellom. Premiene, fradragene og dekningstypen kan variere mye, og sammenligning av alle detaljer kan være forvirrende.

Her er noen tips for å sammenligne tannpleiealternativer for familien din.

Vurder hver familiemedlems behov

Hvert medlem av familien din bør få forebyggende omsorg som eksamener, røntgenbilder og rensninger. Barna vil trenge ekstrautstyr som fluorbehandlinger, tetningsmidler, og i noen tilfeller braces. Hvis de er aktive eller involvert i sport, kan de også trenge munnvakter (og være mer utsatt for ulykker). Voksen tannlege forsikring er nødvendig for ting som tann følsomhet, tyggegummi sykdom, og erstatte eventuelle manglende tenner. Seniorer kan utvikle helsemessige forhold, som diabetes eller hjerteproblemer, så forebyggende omsorg er viktig.

Finn ut hvilke planer som er tilgjengelige i ditt område

Begynn med å begrense søket til planene som er tilgjengelige i din stat, fylke eller postnummer. Forsikringsselskaper tilbyr ikke alle sine planer i alle områder, så hold det enkelt ved bare å sammenligne planer som du faktisk kan kjøpe.

Se etter en plan som har flere tannleger og dental praksis

Av flere grunner vil du kanskje ha mer enn en tannlege å velge mellom. Hvis du begrenser ditt valg til en enkelt tannlege eller praksis, hva ville du gjøre hvis du opplever problemer med kontorlokalitet eller timer, eller du kan ikke føle deg komfortabel med tannlegen eller et medlem av kontorspersonalet? Gi familien din fleksibiliteten til å ha mer enn ett alternativ. Du kan få flere tips om å finne et nytt tannlegekontor her.

Vurder alle kostnadene

Når du søker etter en tannpleieleverandør, er den første vurderingen ofte den månedlige kostnaden eller premien. Pass på at du også ser på egenandelene, eller hvor mye penger du må betale for dentaltjenester før forsikringen din går inn.

En annen viktig kostnad er den maksimale årlige grensen. De fleste forsikringsselskaper dekker beløpet de betaler per år for tannbehandling. Når du når den årlige hetten, er du da ansvarlig for eventuelle kostnader. Dette kan være svært viktig, spesielt hvis noen i familien din har pågående tannproblemer. Noen planer begrenser også antall bestemte prosedyrer tillatt hvert år, så sørg for å finne det i din beslutning.

Lær hvilke behandlinger som er dekket i hver plan

De fleste rutinemessige tannbehandlinger er dekket under dental forsikring. Men mange planer dekker ikke ting som tannbleking eller proteser. Andre planer kan dekke disse behandlingene, men bare opp til en viss grense. Pass på at du vet nøyaktig hva som er dekket før du velger en plan.

Vær også oppmerksom på at noen forsikringsplaner har ventetider. I noen tilfeller må du kanskje vente i 18 måneder før du får dekning for visse prosedyrer. Dette gjelder vanligvis for dyrere dentalarbeid.

Tenk på rabatttannlegeplaner eller spareplaner

Forskjellig fra forsikring, gjør disse planene deg til å bli med i en gruppe hvor du nyter rabatter på visse tjenester. Du kan lære mer om å finne de beste rabattdentalplanene her.