Ingen tannlegeforsikring? Her er 3 alternativer

Kan du ikke få dental forsikringsdekning gjennom din arbeidsgiver? Hvis ikke, kan du bli fristet til å hoppe over dentalrengjøring og andre behandlinger. Men god grunnleggende omsorg reduserer risikoen for å lide et stort, dyrt problem i fremtiden.

Det er tre måter å nærme seg tannpleie hvis du ikke har arbeidsgiverbasert dekning – kjøp din egen private forsikring Åpner et nytt vindu. , velger i stedet for en rabattplan eller betaler bare for tjenester i lommen når du trenger dem.

Hver tilnærming har sine egne risikoer og fordeler.

Private dental forsikringsplaner

I noen tilfeller kan du kanskje kjøpe tannpleieforsikring og private forsikringsplaner på egen hånd selv om du ikke kan få dekning gjennom din arbeidsgiver.

Gruppen tannlege forsikring koster vanligvis mindre enn individuell forsikring. I noen stater tilbyr organisasjoner som AARP og bedrifter som Costco tannhelseplaner til gruppepriser til medlemmer, sier Elizabeth Risberg, talsmann for Norsk Dental.

Hvis du ikke kvalifiserer for gruppedekning, bør du vurdere å kjøpe individuell tannlegeforsikring. Individuelle planer annonserer koster rundt 2000 NOK til 3000 NOK årlig, noe som er høyere enn mange gruppeplaner.

Risberg sier at det finnes måter å senke disse kostnadene på. Planer med høyere fradrag gir ofte lavere premier. Andre planer gir større overkommelighet i bytte for at du godtar å velge tjenester fra et mer begrenset nettverk av tannleger.

Tannpleieforsikringsplaner kan ha begrensninger på visse tjenester, for eksempel ortodontisk arbeid, sier Bach. Mange tannhelseplaner har også en maksimal fordel på rundt 10000 NOK til  20000 NOK per år.

Planer kan også begrense dekning av eksisterende forhold eller nekte å dekke forebyggende behandlingsalternativer som tanntetningsmidler eller fluorbehandlinger. Men mange andre forebyggende tjenester er sannsynligvis dekket gjennom forsikring.

«Med dental forsikring oppfordres prosedyrer som rensninger og røntgenstråler, så de er vanligvis dekket for ingen eller lave kostnader,» sier Risberg. «Og mye av tiden gjelder ikke fradragsberettiget for de forebyggende tjenestene.»

Spør leverandører hva de vil og vil ikke dekke før du kjøper en plan.

Rabatt tannpleieplaner

Rabatt dental planer er et alternativ til dental forsikring. Disse planene krever at deltakerne betaler et gebyr for å få tilgang til et nettverk av tannleger som tilbyr tjenester til reduserte priser.

Gebyret, som vanligvis betales en gang i året, er sannsynligvis mindre enn kostnaden for privat dental forsikring, sier Bach. Faktisk annonserer mange planer årlige kostnader på rundt $ 100 i året for enkeltpersoner, mindre enn halvparten av årlige premien på mange forsikringsplaner, sier hun.

Med rabatt dental planer, betaler du vanligvis mindre enn full pris for forebyggende tjenester, for eksempel rensing og røntgenstråler, samt andre prosedyrer, inkludert rotkanaler og ortodonti, sier Bach.

I motsetning til dental forsikring, vil du sannsynligvis måtte betale minst noen penger ut av lommen for rengjøring og andre forebyggende tjenester. På den annen side kan rabattplaner tilby reduserte priser for tjenester som ikke dekkes under standardforsikring, for eksempel kosmetisk tannlegen. Så hvis du planlegger å ha et estetisk arbeid gjort i nær fremtid, kan en rabattplan være kostnadseffektiv, sier Bach.

Men hvis du ikke er kjent med tannlegen din under en rabattplan, vær vær klar over det.

«Du tror kanskje du får en avtale med en rabattplan, men hvis den deltakende tannlegen foreskriver en mengde tjenester du egentlig ikke trenger, kan du ende opp med å betale mer,» sier Bach.

Pay-as-you-go tannpleie

Du kan bli fristet til å hoppe over forsikringsdekning eller en rabattplan og bare betale for tjenester som de trengs. Tross alt, som Bach påpeker, er det ikke sannsynlig å hoppe over tannstoffdekning i samme grad av økonomisk risiko som å hoppe over helseforsikring Åpner et nytt vindu. .

Risberg minner imidlertid deg om at en tannkrisen fortsatt vil gi deg store, uventede regninger hvis du ikke har forsikring.

«Du vet ikke alltid hvilken type tannssituasjon du skal ha,» sier hun. «Du kan ha en nødsituasjon, eller knekke en tann og trenger en krone. Det er ikke noe du kan planlegge for.»

Før du begynner å dekke gratis, foreslår Bach å legge opp kostnadene for rutinemessige tjenester du og familien din sannsynligvis vil trenge om et år, for eksempel rensing og røntgenstråler, og sammenligne dem med kostnader for tanntjenester utenfor lommen i din område.

«Hvis du er en voksen og du er i god tannhelse, kan det være usannsynlig at privat forsikring er verdt det, etter at du har gjort matematikken,» sier Bach.

Hvis du avstår fra dekning og et problem oppstår, bruk din mangel på forsikring for å prøve å forhandle lavere avgifter med tannlegen din, sier hun.

«Finn en tannlege som du stoler på, fortell ham eller henne at du ikke har forsikring, og se om du kan jobbe en avtale om lavere pris på tjenester,» sier hun.