5 ting å vurdere når du kjøper tannlegeforsikring

1. Tiden er av essensen

Først og fremst må du ikke avgjøre å ta en beslutning før du absolutt trenger dentalarbeid gjort. Jo før du er dekket, desto bedre blir du. Tross alt har de fleste tannhelseplaner en ventetid for store tjenester; I løpet av denne ventetiden kan du ikke være dekket for visse typer tannarbeid, for eksempel rotkanaler eller kroner. Det verste du kan gjøre er å vente til noe skjer for å søke dekning.

2. Vær forsiktig med den «billigste» planen

Allas behov er forskjellige når det gjelder tannforsikring. Derfor vil du finne en policy som oppfyller dine behov, samtidig som du ikke betaler for ting du sannsynligvis ikke trenger. Når det blir sagt, ikke alltid gå med det billigste alternativet. En lavere kostnadsplan kan være ugyldig av viktige bestemmelser som er lette å overse. Fordelene i ulike typer tannhelseplaner kan variere sterkt, så ta deg tid til å evaluere viktige funksjoner som årlige maksimum, venteperioder, ekskluderte prosedyrer, leverandørnett, og om planen gir fordeler når du besøker en utannonsert tannlege.

3. Fradragsberettigede og sambetalte

Uansett hvilken type tannlegeplan du velger, vil du sannsynligvis betale minst en slags fradragsberettiget og / eller medregning når du ser tannlegen. Mens mange planer gir dekning for bi-årlige eksamener, dekker de fleste planene ikke 100% for annet tannarbeid, for eksempel:

  • Fyllinger
  • Tannutvinning
  • Tannkroner

Som sådan vil du finne en plan med samutbetalinger og fradrag som er rimelige for budsjettet.

4. Hva er dekket (og hva er det ikke)

Før du bestemmer deg for en tannlegeplan, anbefales det alltid at du leser utskrift for å få et riktig bilde av hva som er dekket av planen din og hva som ikke er. Grunnleggende tannpleie, som forebyggende eksamener, rensninger og røntgenstråler bør dekkes, men det er en god sjanse for at visse prosedyrer som kosmetisk arbeid må betales for lomme.

5. Din foretrukne tannlege

Til slutt, hvis du er imot ideen om å finne en ny tannlege med den nye planen, må du sørge for at politikken du velger, aksepteres av din foretrukne tannlege. Hvis ikke, vil du sikkert finne ut hvordan planen dekker fordeler for å gå «ut av nettverket». Det er en god ide å verifisere om tannlegen din er i nettverket ved å se leverandørlisten for planen på forsikringsselskapets nettside og ved å kontakte resepsjonen på tannlegenes kontor.

Nå som du vet hva du skal vurdere når du handler for en ny tannlegeplan, er du klar til å komme i gang? La medlemsfordeler hjelpe deg med å finne din ideelle dentalforsikringsplan i dag.